3.12.09

Taivas Lab 2.12. Open Innovations


Tunnen itseni tällä hetkellä etuoikeutetuksi. Ensin Bo Carpelan & Esko Kilpi. Sitten Mikael Jungner. Kolme tämän vuoden sykähdyttävintä esiintyjää kaikki Taivaan katon alla.

Pakko sanoa, että harvoin minkään yrityksen missään tilaisuudessa saa kokea tuollaista intensiteetin, aitouden ja karisman astetta.

Kiitos.

Eilen Taivas Labissa Mikael Jungner puhui mm siitä, miten ihmiset saadaan innostumaan ja vapautumaan. Ja siitä, mitä on todellinen monipuolisuus – erilainen tapa ajatella. Ja että suurimmat innovaatiot tulevat monesti väkisin pusertamatta, niin että jotkut –kenties ulkopuoliset- ”kaljalla vähän kelasivat että...”.

Graham Hill jatkoi sanomalla, että liian usein yrityksissä nykyisin palkataan ihmisiä jotka tekevät asioita – sen sijaan, että palkattaisiin ihmisiä, jotka ajattelevat asiat eri tavoin. Tuli myös kirjavinkki... Business Model Generation. http://www.businessmodelgeneration.com/

Yksittäisiä oivalluksia ja helmiä arvokkaampaa oli kuitenkin Mikaelin vapautunut ja peloton asenne asioihin. Bisnesjargonin ja pönöttävän mukauskottavuuden globaalissa valtameressä tuo tunnin vilpitön, estoton ja viisas puheenvuoro pitää pinnalla pitkään.

Fiiliksissä,

AnnaP.S: Mikaelin kirjasuositus oli Freeconomics. (Malcolm Gladwellin arvio Chris Andersonin uudemmasta kirjasta Free: http://www.newyorker.com/arts/critics/books/2009/07/06/090706crbo_books_gladwell).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti