15.2.10

Eihän suunnittelutoimisto nyt maailmaa voi pelastaa, eihän?Baltic Sea Action Group ja Taivas aloittivat yhteistyön vuonna 2007.

Keväällä 2009 kädessämme oli HELCOMin laatima lista asioista, jotka hoitamalla Itämeri voisi pelastua. Enää puuttuivat tekijät.

Maailman saastuneinta merta ei pelastettaisi perinteisillä valistus- tai rahankeruukampanjoilla. Tarvittiin uusia tapoja ajatella ja toimia. Ja koska Itämeren tila oli kriittinen ja HELCOMin lista oli pitkä, mukaan tulisi saada kaikki vaikutusvaltaisimmat tahot, niin valtioiden kuin yritysmaailmankin puolelta.

Päätettiin järjestää huippukokous ja kutsua paikalle Itämeren ympärysmaiden valtioiden päämiehet, edelläkävijäyritykset ja kansalaisjärjestöt. Ja jottei kokous jäisi puheen asteelle, kokoukseen pääsi mukaan vain, jos teki konkreettisen sitoumuksen Itämeren puolesta. Siitä nimi Baltic Sea ACTION Summit.

Kun Finladia-talolla järjestettyyn kokoukseen saapui 150 sitoumuksen tekijää toivotun 50 sijaan, mukana tärkeimpien yritysjohtajien lisäksi esimerkiksi pääministeri Putin ja Ruotsin kuningas, olimme syystäkin ylpeitä. Uusi tapa ajatella toimi. Maailmaa, eikä varsinkaan markkinointimaailmaa, ei pelasteta puhumalla vaan tekemällä.

Siksi teimme, kaiken ajattelun ohessa, myös huippukokouksen ilmeen ja huolehdimme sen markkinoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti